Körzeti versenyek matematikából


Juhász László 4. c

 

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában ismét megrendezték az egészséges életmóddal kapcsolatos csapatversenyt. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján

kezdtük meg a készülődést Kálmán Kíra, Turi Ágota, Varga Zsuzsanna 7. a és Zelenka Zita 8. c osztályos tanulókkal. Érd összes általános iskolájából és Tárnokról érkeztek gyerekek a versenyre. A feladatok között volt totó, hétvégi bevásárláshoz tablókészítés, reklámfelhívás és activity, melyben a felkészítő tanárok mutogatták el a versenyzőknek a környezetvédelemmel kapcsolatos fogalmakat. A verseny végén egészséges alapanyagokból kellett minél ínycsiklandozóbb szendvicset készíteniük a versenyzőknek, melyet természetesen a végén el is fogyaszthattunk. Iskolánk csapata kiegyensúlyozott versenyzéssel megnyerte a versenyt, mint ahogyan az elmúlt négy évben is tettük.

Iskolánk idén ősszel is, mint ahogy minden évben, benevezte legjobbjait a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola és az Érdi Bolyai János Általános Iskola által meghírdetett körzeti matematika versenyekre. Résztvevőink közül idén három alsós és két felsős tanulónk került be a legjobbak közé. Kápolnásnyéken Poszmik Zsuzsanna 4. c osztályos tanuló 4. helyezést ért el, Juhász László pedig színtén a 4. c-ből az 1. helyezést elhozva a verseny győztese lett. Érden Ott Rebeka ugyancsak a 4. c-ből 6. lett. Felsős tanulóink közül a tagozatosok számára meghírdetett emelt színtű versenyen került be két tanulónk a legjobb hat közé. Turi Ágota 5. ésVida Attita a 3. helyezést hozta el. Mindketten a 7. a osztályba járnak. Iskolánk nevében köszönjük ezeket a szép eredményeket.

Egri Ferenc

 


Turi Ágota, Ott Rebeka, Poszmik Zsuzsanna, Vida Attila

vissza