Siker az országos tanulmányi versenyen

Képek a versenyről

Eredményesen szerepeltek a tárnoki iskola alsó tagozatosai a Kvalitás Extra országos tanulmányi versenyen. Négy tanuló bejutott a május 17-i döntőbe, ahol ketten második helyezettek lettek.

Az első évfolyamosokat a döntőben Bottyan-Laborcz Mátyás és Veres Máté képviselte. A legkisebbek számára még csak egy tantárgyban, matematikában rendeztek versenyt. A második évfolyamról szintén ketten jutottak el a döntőig, Horváth Bendegúz és Bottyan-Laborcz Nándor. Ők már több tantárgyban megmutathatták, hogy mit tudnak: mindketten írtak matematika feladatlapot, Nándor pedig szövegfeldolgozásban is próbára tette tudását.

A döntőt Kecskeméten rendezték. A résztvevőknek a feladatlapok kitöltése és az eredményhirdetés között lehetőségük volt megtekinteni a város nevezetességeit, mindenekelőtt a Cifrapalotát és a Szórakaténusz Játékmúzeumot. Nagy sikert aratott a palotában rendezett őskori kiállítás és a játékmúzeum régi időket idéző számtalan játéka.

A kisdiákok az érdekes programok ellenére izgatottan várták az eredményhirdetést, amely a tárnokiak számára a nap fénypontjának bizonyult. Már a nyitó mondat egyértelművé tette, hogy „akik itt megjelentek, már győztesek, ugyanis bejutottak az országos döntőbe.” A Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola tanulói ugyanakkor nem érték be ennyivel, hanem a döntőben is szép helyezéseket értek el, és többen közülük dobogóra állhattak. Az elsősök közül Mátyás 18., Máté pedig 2. helyezett lett. A másodikosok matematika versenyén Horváth Bendegúz 5. lett, Bottyan-Laborcz Nándor 2. helyen végzett, szövegfeldolgozásban Nándor 5. helyezést ért el.

Gratulálunk a résztvevőknek, és további sikereket kívánunk!

Veres Béla

Képek a versenyről

Diavetítés

 
Bottyán-Laborcz Mátyás 1.s


Bottyán-Laborcz Nándor 2.b


Horváth Bendegúz 2.c

Veres Máté 1.s


Veres Máté a dobogó második fokán

vissza