Őszi természettudományi versenyek sikerei

November 20-án vettünk részt az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola hagyományos Egészséges életmód versenyén. Iskolánkat Kámán Kíra, Turi Ágota, Varga Zsuzsanna 8. a és Kulcsár Dorottya Csilla 7. b osztályos tanulók képviselték, akik a III. helyezést hozták el. Öt érdi és egy diósdi csapattal mértük össze tudásunkat a helyes táplálkozás, drog - és dohányzásmentes élet, valamint a mindennapi testedzés témaköréből. A verseny végén, mint minden évben étvágyfalatkákat készítettek a csapatok.

November 28-án Turi Ágota és Papp Máté 8. a osztályos tanulókkal indultunk az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium hagyományosan megrendezett biológia versenyén, ahonnan Máté a IV. helyezéssel ért haza.

Ezt a vetélkedőt egy 3 hónapos intenzív tanulás előzi meg, hiszen itt nemcsak a tantervi anyagot kell tudni, hanem mélyebben el kell merülni a biológia világába. Tétje is van a versenynek, hiszen az első négy helyezett megkapja a maximális 50 pontot a szóbeli vizsgán, amennyiben biológia szakra felvételizik. Ágotának sajnos most nem sikerült, de reméljük, a sok tanulás meghozza az eredményt februárban a szóbeli vizsgán. Mindkettőtöknek gratulálunk!

Pintér Lászlóné


Papp Máté, Varga Zsuzsa, Turi Ágota, Kálmán Kira

vissza