Tehetséget kerestetnek

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány (MATEGYE) minden évben több országos versenyt hirdet a különböző tanulócsoportok számára.

Idén iskolánk 24 tanulója indult a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematika versenyen. A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorok elsősorban a tanulók logikus gondolkodását mérik, teszt formában kell a helyes megoldásokat megtalálni. Jó lehetőség a 2-12. évfolyamos tanulók számára, hogy összemérhessék matematikai tudásukat.

A március 12-i dél-pest megyei körzeti eredményhirdetésre meghívott 4 tárnoki „kis tehetséggel” (VERES MÁTÉ 2. s, BOTTYAN LABORCZ NÁNDOR 3. c, GERGELY ANNA DÓRA 3. c, HORVÁTH BENDEGÚZ 3. c) nagy reményekkel indultunk Ráckevére. (Fontos megemlíteni, hogy ebben a körzetben 3000 tanuló indult a versenyen!) Hát megérte az izgalom! Íme az eredmények:

Csapatverseny:

3.c csapata
(Bottyan Laborcz Nándor, Gergely Anna Dóra, Horváth Bendegúz) 3. helyezés

Egyéni verseny:

Horváth Bendegúz 3.c                        3. helyezés

Bottyan Laborcz Nándor 3.c             18. helyezés

Veres Máté 2.s                                   5. helyezés

A legnagyobb öröm számunkra, hogy HORVÁTH BENDEGÚZ 3. c ezzel a bronzéremmel jogosult az országos döntőn való részvételre, amit április 1-3 között rendeznek Pécsen.

Szívből gratulálunk a gyerekeknek ehhez a fantasztikus teljesítményhez!

Valczerné Serestei Andrea

 


 Veres Máté, Bottyán-Laborcz Nándor, Horváth Bendegúz, Gergely Anna

vissza