Furulyával a dobogón

A tárnoki kisdiákok a sóskúti Andreetti Károly Művészeti Iskola keretei között második éve vesznek részt zeneoktatásban: hangszeres órán zongorázni és furulyázni tanulnak, a zeneelméleti tudnivalókat pedig a szolfézs órákon sajátítják el.

Márciusban nagy megmérettetésre készültünk: Horváth Csaba 2. b osztályos tanulóval a Regionális Furulya- és Klarinétversenyre neveztünk be. Március 28-án, szombaton az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban került sor a zenei vetélkedésre. A versenyt az érdi Lukin László Zeneiskola szervezte, öt korcsoportban, tizenhét zeneiskola részvételével. Az első korcsoportban 14 hangszeres előképzős növendék mérte össze tudását, egy kötelező és egy szabadon választott zeneművet kellett kotta nélkül előadni. Csabi a XVII. századi Kájoni kódexből származó kötelező mű mellé Apor Lázár táncát választotta, szintén e híres magyar kéziratból. A zongorakísérő iskolánk zongoratanára, Monori Istvánné, Gabi néni volt, akivel hetente kétszer próbáltunk. Csabi volt a legkisebbek korcsoportjában a legapróbb, mégis magabiztosan, bátran állt ki furulyájával a közönség elé. A verseny komoly szakmai zsűrije produkcióját ezüst fokozattal, második helyezéssel jutalmazta.

A zenetanuláshoz nem elég a tehetség. Rendszeres, szorgalmas gyakorlás, sok lemondás szükséges hozzá. A kilencéves Horváth Csaba kitartó munkájával példát mutathat diáktársainak. Gratulálunk!

Dallos Márta


 

vissza