Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny 2015

A két Bolyairól elnevezett csapatversenyek megálmodója Nagy-Baló András, a budapesti Maár-Badas Református Gimnázium matematikatanára. A magyar nyelv és irodalom tantárgyra 2005-től, a 3.-4. évfolyamra 2007-től terjesztették ki a megmérettetést. Az anyanyelvi verseny feladatsorait Papp István Gergely, a simontornyai Vak Bottyán Gimnázium magyartanára állítja össze, a feladatsorok lektorálását a Marton Ágota Flóra és Kerekes Barnabás, a Maár-Badas Református Gimnázium magyartanárai, valamint Tóth András, a budapesti Áldás Utcai Általános Iskola tanára és Ferenczy Noémi, a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium tanára végzik.

A versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezhetnek, a csapattagoknak közösen kell megfejteniük a feladatokat. Nem titkolt cél a csapatszellem ápolása -ki-ki legjobb tudását adva, de szükségszerűen egymással egyezségre jutva tud előbbre lépni a feladatmegoldásban, osztozni a sikerben, de bizony még a közösen elszenvedett vereségben is- hatalmas összekovácsoló erő rejlik ebben.

Az idei verseny a mi régiónkban (Pest megye – Délnyugat) igen szoros küzdelemmel zárult. Izgatottan latolgattuk az esélyeket… A 88 induló csapat közül a legjobb hat között volt a HUBEZSÓ! Az ünnepélyes díjkiosztóra a Baár-Madas Református Gimnáziumban került sor. A dobogós helyről egy ponttal lecsúszva, a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola 4. c-s csapata negyedik helyen végzett!

Nagyon büszke vagyok rátok, Molnár Hunor, Horváth Bendegúz, Weisz Zsófia Dalma!

A helyszínre való eljutásért köszönet a kedves Szülőknek!

 Rihóné Markó Katalin


Horváth Bendegúz, Molnár Hunor, Weisz Zsófia Dalma

vissza