Reál tantárgyi körzeti versenyek

Képek a rendezvényről

Idén is megrendeztük hagyományos körzeti versenyeinket.

Március 7-én a Komplex Természettudományi Versenyen a benevező iskolák 4 fős csapatai mérték össze tudásukat matematika, fizika, kémia, földrajz és biológia témakörökben. A feladatok összeállításában hangsúlyos szerepet kapott az, hogy a tantárgyak ismeretanyaga gyakorlati alkalmazásokon keresztül kerüljön számonkérésre. A nemes küzdelemmel eltelt, jó hangulatú másfél órás verseny sikerét bizonyítja, hogy a résztvevő iskolák megígérték, hogy a következő évben is számíthatunk részvételükre.

Március 9-én került sor a Magyar Feltalálók, Tudósok és Felfedezők Versenyre. Ez 5-6. illetve 7-8. kategóriákban került megrendezésre. Nagy örömünkre szolgált, hogy e rendhagyó, az iskolai tananyagon túlmutató, ezért külön felkészülést igénylő megmérettetésre olyan iskolák is beneveztek, melyeket még soha nem láthattunk vendégül. Különösen igaz ez a 7-8. korcsoport küzdelmére, ahol a 11 négyfős csapat zsúfolásig töltette meg a termet. Az írásbeli és szóbeli feladatok, mindkét korcsoportban, pergőn követték egymást, lázas versengés alakult ki a minél jobb helyezés elérésére. Itt is ígéretet kaptunk a következő évi benevezésre.

Mindkét versenyünket díjazással zártuk, ahol iskolánk igazgatónője megköszönve a részvételt, átadta a jutalmakat, amelyekhez az anyagi hátteret iskolánk alapítványa biztosította.

Egri Ferenc

Képek a rendezvényről

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza