Reál tantárgyi körzeti versenyek

Képek a Komplex Természettudományi Versenyről

Képek a Magyar Feltalálók, Tudósok és Felfedezők Verseny

Mint minden évben, most is a Rákóczi hét keretében két körzeti csapatverseny került megrendezésre iskolánkban: a Komplex Természettudományi Verseny, illetve a Magyar Feltalálók, Tudósok és Felfedezők Verseny.

Az elsőn a környező településekről érkező benevezők mérték össze tudásukat biológia, fizika, kémia, földrajz tantárgyakból. Játékos feladatok, érdekes kísérletek színesítették az összecsapást. Az idei tanévben 6 iskola látogatott el hozzánk. A versenyt az Érdi Bolyai János Általános Iskola csapata nyerte, a második helyezés oklevelét Sóskút, a harmadik helyezését pedig a mi tanulóink vihették magukkal.

A feltalálóink, tudósaink és felfedezőink munkásságát feldolgozó verseny két (5-6 és 7-8) korcsoportban került megrendezésre. Felsős osztályaink mellett 4 iskola vendégcsapata is részt vett a vetélkedőn. Változatos írásbeli feladatokra és szóbeliekre adott válaszok pontszerzési küzdelme tette izgalmassá az összecsapást. A versenyt az 5-6-os korcsoportban a Törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola, a 7-8-os korcsoportban pedig az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium nyerte. Osztályaink mindkét korcsoportban ezüst és bronzérmes helyezést értek el.

Versenyeink jól sikerültek, akik itt voltak, azoktól ígéretet kaptunk, hogy jövő tavasszal is ellátogatnak hozzánk.

Pintér Lászlóné és Egri Ferenc

Képek a Komplex Természettudományi Versenyről

Diavetítés

 
A hazai csapat:
Bakos Hunor, Varga Nóra,
Boros Bianka, Barki Milán


 


 

 

 

 

 

 
 

Képek a Magyar Feltalálók, Tudósok és Felfedezők Verseny

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

vissza