Óriási siker a katasztrófavédelmi versenyen

Képek az eseményről

Iskolánk nagy figyelmet fordít arra, hogy tanulóink más iskolákkal nemcsak a tananyaggal kapcsolatosan, hanem más területeken is rendre összemérjék tudásukat. Kiemelten fontosnak tartjuk a körzeti katasztrófavédelmi versenyen való részvételt, hiszen a felkészülés során olyan széleskörű ismeretekre és készségekre tesznek szert a gyerekek, amit szélsőséges élethelyzetbe kerülve jól tudnak hasznosítani. Az elméleti tudásnak itt nagyon szoros kapcsolata van a gyakorlati alkalmazással. Ráadásul, a feladatok sikeres leküzdése csak jól összehangolt csapatmunkában lehetséges, ezért az együttes munkának igen fontos szerepe van a közösségi szellem formálásában.

Sokszínűsége miatt maga a felkészítés is összetett csapatmunkát igényel. Versenyzőinket az elsősegélynyújtási ismeretekre Pintér Lászlóné oktatta, jómagam pedig a közlekedéssel, illetve a tájékozódással és a térképészettel kapcsolatos tudnivalókat vettem át a diákokkal.

A munka dandárját mégis a Tárnoki Önkéntes Közhasznú Tűzoltó Egyesület végezte. Kóti József vezetésével Farkas Márta, Czuri Zsolt, Lepsényi Péter, Lepsényi Viktória, Gulyás Alex, Posztobányi Richárd és Bodor István végigvették a katasztrófavédelem összes területét. A képzésbe bevonták Csordás László tűzoltó alezredest is az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségtől.

Foglalkoztak árvízvédelemmel, tűz megelőzéssel és oltással, a polgári védelem kimentési tudnivalóival, veszélyes anyagok baleseti elhárításával, a katasztrófavédelem speciális eszközeinek, gépeinek használatával.

Az alapos felkészítés után április 6-án Szigetszentmiklóson került sor a körzeti megmérettetésre, ahol 15 iskola indulói küzdöttek azért, hogy minél eredményesebben szerepeljenek.

Nagy örömünkre iskolánk QQriQ csapata II. helyezést ért el. Tagjai: Barki Milán, Faragó Balázs, Hegedűs Dániel, Rebi Zsombor. Tartalék: Radák Tamás.

A nagy öröm mellé további munka is hárult felkészítőkre és csapatra egyaránt, hiszen ez a helyezés azt is jelentette, hogy bejutottunk a Szigetmonostoron április 12-én rendezett megyei megmérettetésre. Ezen a körzeti versenyek I. és II. helyezettjei vettek részt. Mivel 5 körzet van, így 10 csapat küzdött azért, hogy minél jobb eredményt elérve szerezzenek dicsőséget iskolájuknak, településüknek. Iskolánk diákjainak ez messzemenőkig sikerült. Nemcsak, felállhattak a dobogóra, hanem első helyezettként annak a legfelső fokára is felléphettek. Ráadásul, a verseny résztvevői közül ők érték el a legjobb eredményt a közlekedési tudást vizsgáló állomáson, ezért a rendőrség különdíjban is részesítette őket.

Köszönet az aranyérmes csapatnak a nagyszerű teljesítményért, és külön köszönet a tűzoltóknak, akiknek alapos képzése nélkül ez az eredmény nem születhetett volna meg.

Egri Ferenc

Képek az eseményről

A körzeti versenyen

A megyei versenyen

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A megyei versenyen

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza