Sikerek a katasztrófavédelmi versenyeken

Képek a megyei versenyről

Iskolánk mintegy 7 évvel ezelőtt alakított ki szoros kapcsolatot a Tárnoki Önkéntes Közhasznú Tűzoltó Egyesülettel, melynek eredményeként évről évre benevezünk a Körzeti Katasztrófavédelmi Versenyre, melyen tanulóink számos alkalommal dobogós helyet értek el.

Két évvel ezelőtt sikerült bejutni a megyei döntőbe is, ahonnan elhozhattuk az első helyezettnek járó kupát. Nyerteseink elballagtak, így új csapatot hoztunk létre, akiknek tavaly szintén sikerült bejutni a megyei döntőbe, ahol a negyedik helyen végeztek.

Idén újult erővel láttunk munkához. A TÖTE részéről annak vezetője, Kóti József, illetve Lepsényi Viktória és Gulyás Alex tagok végezték a felkészítést. Az iskola részéről pedig Bielik Adrienn és jómagam foglalkoztunk a gyerekekkel. A képzésbe bevontuk Csordás László tűzoltó alezredes vezetésével az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltséget is.

Ennek a speciális elméleti és gyakorlati tudást követelő versenynek körzeti fordulójára Szigetszentmiklóson került sor április 04-én, ahol gyermekeink ismét remekelve megint bekerültek a megyei fordulóba. Tovább folyt a lázas munka. Felkészítők és versenyzők szabadidejüket feláldozva dolgoztak azon, hogy még több ismeret sajátítódjon el az árvíz- tűz- és vegyvédelem, tereptan, elsősegélynyújtás és közlekedési ismeretek területén.

A megmérettetésre április 12-én került sor. Itt pedig újból megtörtént a két évvel ezelőtti csoda, hiszen diákjaink a megye öt körzetéből bekerült 10 csapat közül az első helyet szerezték meg iskolánk számára! Gratulálunk aranyérmes csapatunknak! Sajnos tagjai Boros Bettina, Sike Natália, Bartók Dezső és Bisbac Bálint illetve a tartaléktag Fónai Bálint idén elballagnak. Eredményeik azonban hozzáadódva a katasztrófavédelmi versenyeken elért eddigi sikereinkhez, példamutató értékkel bírnak a következő évek számára.

Egri Ferenc

Képek a megyei versenyről

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 
 

 

vissza