Alsós eredmények a Bolyai Matematika Csapatversenyen

Erre az eseményre az ország összes iskolájából jelentkezve vehetnek részt a csapatmunkához kedvet érző tanulók. A szervezők 2010-től az országhatárokon túlra is kiterjesztették a nevezés lehetőségét.

A megmérettetésen megyénként/körzetenként egy-egy kijelölt iskolában gyűlnek össze a négyfős csapatok, ahol 60 perc áll rendelkezésükre megoldani a 13 logikai készséget és matematikai gondolkodást igénylő feleletválasztós (az öt lehetséges válasz közül akárhány lehet helyes), valamint egy részletes kidolgozású feladatot.

Iskolánk a Pest megye-délnyugat körzetbe tartozik. A 127 harmadikos csapat közül a 3.s Telitalálat csapata a 10. helyen, a Harry Potter csapat a 70. helyen végzett. A negyedik évfolyamon 113 csapat indult, a 4.a „Szám-molyok” csapata a 101. lett, a „Számológépek” csapat a 16. helyen végzett, a 4.s „Sportosnégyes” csapata pedig bejutott az első hat közé. A pontos helyezési sorrend az ünnepélyes díjátadón vált ismertté. Nagy örömünkre a „Sportosnégyes” a dobogó első helyére állhatott, így meghívást kaptunk az országos döntőbe. A csapat tagjai: Berekméri-Szigeti Ákos, Gölles Liza Laura, Kolter Viktória, Mucs Balázs.

Minden résztvevőnek gratulálunk!

 Rihóné Markó Katalin

vissza