Külhoni MFTF verseny

Képek a programról

A Kárpát-medencei Magyar Feltalálók Tudósok és Felfedezők Csapatverseny külhoni döntője május 3-án került lebonyolításra Erdély gyöngyszemében, Szovátán, a Teleki Oktatási Központban. Az ünnepélyes megnyitón Köllő Zsófia a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) programigazgatója köszöntötte a csapatokat és felkészítőiket, majd Burus-Siklódi Botond az RMPSZ elnöke kifejtette, mennyire fontosak az ilyen jellegű megmérettetések a tehetséggondozás, az anyaországgal való kapcsolat ápolásának szempontjából, reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a verseny a további években egyre ismertebbé fog válni, illetve annak színvonalas megrendezését megfelelő anyagi támogatás fogja biztosítani.

A megnyitó után elkezdődött a megmérettetés. Az 5-6. és 7-8. évfolyamosok két külön teremben, egy időben küzdöttek meg egymással. Az előbbiek versenyét Köllő Zsófia, az utóbbiakét pedig jómagam vezettem le. A zsűriben a felkészítő tanárok foglaltak helyet.

A másfél órás küzdelem után három fogásos finom ebéd várta a megfáradt csapatokat, majd megtörtént a nagy izgalommal várt ünnepélyes eredményhirdetés. Az 5-6. kategória versenyét a parajdi Áprily Lajos Általános Iskola csapata nyerte, a 7-8. évfolyam első helyezettjének oklevelét pedig a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola diákjai vehették át.

A verseny végső döntője még hátra van. Június 21-én, Budapesten fognak megküzdeni egymással a magyarországi és a külhoni verseny dobogós helyezettjei.

Egri Ferenc

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza