Történelemversenyek a Rákócziban

Tavasszal a humán munkaközösség tagjaival közösen versenyeket szerveztünk a felső tagozatos diákjaink számára.

A magyar kultúra napja alkalmából alkotói pályázatot hirdettünk meg. Két kategóriában indulhattak a versenyzők. Az egyik kategóriában címert kellett tervezni hazánknak. A címerben olyan hungarikumokat, tájakat kellett megjeleníteni, amelyek a magyarságra igazán jellemzőek. A másik kategóriában a versenyzőknek egy képregényt kellett készíteniük, amelyben egy híres magyar személyt jeleníthettek meg. Rengeteg ötletes képet készítettek a diákok! Alföld, gémeskút, és a Balaton szépsége jelent meg a leggyakrabban a pályaművekben. A képregények szereplői pedig Bíró József, Rubik Ernő és bizony Szoboszlai Dominik volt.

A verseny kategóriáinak győztesei: I. helyezést ért el Kósa Janka és Göbölyös Fanni, II. helyezést ért el Kaminszki Viktória és Búzás Annamária, III. helyezett lett Varga Villő és Jónás Balázs. Különdíjban részesült Csurán Szintia.

Az 5. évfolyamos diákok az ókori történelem témakörében versenyeztek. A versenyen az ókori világ csodáit kellett megjeleníteniük. Rengeteg szép és ötletes munkát kaptunk. Nagyon nehéz volt nyerteseket választani.

I. helyezést ért el Léner Nikoletta és Hegedűs Hanna, II. helyezést ért el Búzás Annamária, III. helyezést ért el Nagy Noémi és Vasvári Zsófi.

A 6. évfolyamos diákoknak kicsit nehezebb dolga volt. Nekik a török várháborúk koráról kellett számot adni tudásukról. A feladatok között képeket, eseményeket, fogalmakat kellett felismerniük a versenyzőknek. A történelmi évszámok, és a híres várkapitányok sem hiányoztak a feladatok közül. A verseny nagyon szoros volt, hiszen ezt a témakört nagyon jól ismerik és szeretik a diákok.

I. helyezést ért el Bakó Barnabás, II. helyezést ért el Ducsay Rozina, III. helyezést ért el Bodó Bence. Mindenkinek gratulálunk, akik elindultak a versenyeken!

 M.Csilla

 

vissza