Országos és külhoni döntő

Képek az országos döntőről

A Kárpát-medencei Magyar Feltalálók, Tudósok és Felfedezők Csapatverseny a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum a Stiefel Iskolaellátó Kft. és iskolánk szervezésében idén negyedik alkalommal került meghirdetésre.

Az országos döntőre április 10-én, Budapesten az Elektrotechnikai Gyűjtemény épületében került sor.

Az ünnepélyes megnyitón dr. Schneller Domonkos, a múzeum főigazgatója, Felső Edit, az Érdi Tankerület tanügy-igazgatási referense és Dr. Lukács László, községünk polgármestere köszöntötték a vendégeket, illetve osztották meg gondolataikat a versennyel kapcsolatban.

A megmérettetés szokásosan két kategóriában zajlott le. Írásbeli és szóbeli feladatok megoldásával adtak számot tudásukról a 4 fős csapatok. A küzdelem mellett a gyerekeknek lehetőségük volt arra is, hogy tárlatvezetés keretében megismerkedjenek az elektrotechnika történetét bemutató kiállítási anyaggal.

A verseny országos győztese 5-6. kategóriában az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium csapata, 7-8. kategóriában pedig a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola tanulói lett.

A verseny végén az Érdi Tesco és a Tárnoki Iskola Alapítvány jóvoltából hűsítő italokat és ropogtatnivalót fogyaszthattak a résztvevők. Emellett a gyerekek nagy örömmel fogadták az ízletes kürtöskalácsot is, amelyet Dezső Árpád vállalkozó, hogy friss legyen, aznap kora reggel sütött meg számukra. Köszönjük minden támogatónk segítségét!

Sajnos idén a külhoni döntő anyagi okok miatt csak online tudott megvalósulni. Az internetes összecsapásra április 11-én került sor. A versenyt 5-6. kategóriában a Dobó István Alapiskola, (Nagyszelmenc, Felvidék) nyerte. A 7-8. kategória győztese pedig a Borbély József Általános Iskola, (Tordaszentlászló, Erdély) csapata lett.

 Egri Ferenc

Képek az országos döntőről

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza