Kárpát-medencei Balázs Dénes Magyar Felfedezők Csapatverseny

Képek a versenyről

Az idei évben első ízben került kárpát-medencei méretben meghirdetésre a Magyar Földrajzi Múzeum, a Stiefel Iskolaellátó Kft. és iskolánk szervezésében ez a megmérettetés. Az országos döntő két kategóriában (5-6. évfolyam és 7-8. évfolyam) április 17-én valósult meg a múzeumban. Mácsai Anetta, a múzeum igazgatója, Rigó Katalin, az Érdi Tankerület igazgatója és Dr. Lukács László, községünk polgármestere köszöntője után kezdetét vette a mintegy másfél órás verseny, ahol a tanulók számot adtak arról, mennyire vannak tisztában a magyar földrajzi felfedezők munkásságával.

A szervezés mellett külön öröm iskolánknak, hogy tanulóink is részt vehettek a küzdelemben, hiszen az indított három fős csapatainknak mindkét kategóriában sikerült bejutni az országos döntőbe. Köszönet érte felkészítő tanáruknak, Pintér Lászlónénak. A verseny szorosságára jellemző, hogy például 7-8. kategóriában mindössze 1-1 pont választotta el a második, harmadik és negyedik helyezetteket egymástól.

Az 5-6. kategória győztese a Kőbányai Csukás István Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a 7-8. kategóriáé pedig a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola (Szarvas) lett.

Iskolánk csapatainak 5-6. kategóriában a III., 7-8. kategóriában pedig az V. helyezést sikerült elérniük. A harmadik helyezést elért diákjaink képviselhetik iskolánkat a május végi végső döntőben, ahol a külhoni és a hazai dobogós helyezettek fognak egymással versenyezni. Gratulálunk az eredményhez!

A külhoni döntő online valósult meg. A csapatok április 18-án küzdöttek meg egymással. A verseny győztese 5-6. évfolyamon a Domokos Kázmér Technológiai Liceum, (Szováta, Erdély), 7-8. évfolyamon pedig a Károlyi József Alapiskola (Farkasd, Felvidék) diákjai lettek.

Egri Ferenc

Képek a versenyről

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza