Táborok: 
Alsós erdei iskola
Felsős erdei iskola
Kézműves tábor
Nyári tábor
 
Kézműves tábor
2000 nyarán hagyományteremtő szándékkal kéthetes nyári tábor szerveződött az iskolában, többnyire alsó tagozatos tanulók részvételével. Célja elsősorban az volt, hogy a gyerekek megismerkedhessenek szüleik, nagyszüleik hétköznapjaival, rávilágítva néhány ritka kézműves mesterségre. Fontos szempont volt, hogy az elkészült tárgyakat valóban használhassák készítőik, más szemmel nézzenek egy-egy míves hajcsatra vagy szövött tarisznyára. A gyerekek kitekinthettek
 
fafaragás, gatyamadzagszövés, nemezelés, gyöngyfűzés és szövés, az agyagozás és csuhézás művészetébe. Ellátogatva az Öreg-hegy egyik legszebb pincéjébe, régi tárnoki kincsekkel ismerkedhettek meg. A tábor mézeskalácssütéssel fejeződött be, amit a szülőknek bemutatott táncház követett.

 
A foglalkozásokat az Iharos Népművészeti Egyesület aktív kézművesei tartották, akiknek legalább akkora élmény volt a tábor, mint a csemetéknek. A táborban készült munkákat a millenniumi ünnepségen nyílt kiállításon lehetett megtekinteni, így mindenki csodájára járhatott.

Az idei táborban gyertyaöntést, batikolást és más hasonló ínyencséget terveznek a szervezők, akik bíznak abban, hogy megfelelő támogatással egyre több gyereknek biztosíthatnak tartalmas nyári elfoglaltságot.

 

 
Vissza